Jobhunting

Het vinden van een nieuwe baan of werkgever is uiteindelijk waar het om draait bij elke vorm van re-integratie, zoals: outplacement, re-integratie 2e spoor of re-integratie bij werkloosheid. Dit proces van zoeken en matchen van de cliënt naar een passende baan door middel van actieve zoekopdrachten noemen we jobhunting.

“Jij bent de kennis & kunde: het perspectief!”

Algemeen

De jobhunters van het LeerWerkburo gaan actief voor jou op zoek naar vacatures. Om dat effectief te doen maken we gebruik van een zoekprofiel. In dit profiel staan zaken als werkervaring, opleidingsniveau, gewenst salaris en gewenste regio.

Op basis van deze gegevens selecteren de jobhunters vacatures die passend zijn en waarvoor u geschikt bent. De jobhunters benaderen alle partijen die mogelijke functies aanbieden:
Werkgevers (bedrijfsleven en overheden)
Werving- en selectiebureaus
Detacheringsbureaus
Uitzendbureaus

Een deel loopt via het netwerk van onze jobhunters (werkgevers waar ooit contact mee is geweest of die ooit een kandidaat hebben geplaatst) en nieuwe potentiële werkgevers. De jobhunters leveren concrete vacatures aan waarop je kunt solliciteren.

Ook maken onze jobhunters direct afspraken voor jou met werkgevers, zodat je de kans krijgt om een sollicitatiegesprek te voeren. Veel kandidaten waarderen de actieve benadering van jobhunting.

Inhoud

Aan de hand van een intensief intakegesprek stellen wij samen met jou een persoonlijk zoekprofiel op waarin je werkervaringen, wensen en mogelijkheden en (praktische) beperkingen vastgelegd worden. Tot slot stellen we gezamenlijk een marktconform CV op.

Aan de hand van het werkplan en het zoekprofiel worden realistische functies benoemd die passen bij jouw wensen en mogelijkheden. Met actieve search en directe benadering op de regionale arbeidsmarkt worden vervolgens vacatures en werkgevers gevonden én voor jou benaderd.

Training

Tijdens dit jobhunttraject wordt ook gecoacht op:
√ Analyseren van vacatures
√ Eerste opzet van een sollicitatiegesprek
√ Het voeren van een sollicitatiegesprek door middel van o.a. rollenspellen

Duur

Maximaal 26 weken

Jobhunting