Sollicitatiehulp

Particuliere sollicitatiehulp

Doel

Het vervaardigen van sollicitatiedocumenten met jou als werkzoekende. Denk hierbij aan het opstellen van een gedegen sollicitatiebrief, een Curriculum Vitae en persoonlijk portfolio. Verbeteren van de persoonlijke presentatie tijdens een sollicitatiegesprek en de weg weten te vinden naar potentiële werkgevers.

Omschrijving

Niet iedere werkzoekende heeft dezelfde ondersteuning nodig op het gebied van solliciteren. Het LeerWerkburo geeft daarom individuele sollicitatiehulp, die per direct ingezet kan worden. Op basis van de aandachtspunten die je aangeeft in de aanmelding kijken wij samen met jou naar de mogelijkheden en de specifieke hulpvraag.

De sollicitatiehulp wordt doorlopend aangeboden, je kunt dus elk moment instromen. Bij aanmelding kan er binnen één week een afspraak gemaakt worden met een werkadviseur/jobhunter.

Differentiatie in niveau en duur

Het LeerWerkburo biedt dit re-integratie instrument zowel individueel zakelijk als particulier aan. Juist dat maakt het verschil en maakt het mogelijk om maatwerk te leveren. Het resultaat is dat je als klant direct zelf aan de slag kunt en goed voorbereid kennis kunt maken met potentiële werkgevers.

Inhoud programma

De sollicitatiehulp bestaat uit een individueel gesprek, gedurende 1 dagdeel:
Oriëntatie op de arbeidsmarkt
Curriculum Vitae & Sollicitatiebrief
Sollicitatiegesprek
Presenteren & Evalueren

Aan het einde van deze begeleidingsdagen ontvang je een verslag met de daarbij behorende vervaardigde documenten, getekend door de werkadviseur. Mogelijk zijn deze documenten nodig voor een eventuele uitkerende instantie.

Faciliteiten voor de klant

Je kunt als klant ook gebruik maken van het mobiliteitscentrum, waar allerlei faciliteiten ter beschikking staan zoals internet, kranten, vakbladen en printers.

Daarnaast kun je - zowel op de locatie als thuis - gebruikmaken van de LeerWerkburo Vacaturekrant. Deze vacaturekrant is gekoppeld aan een groot aantal landelijke en regionale vacaturebanken en bevat ook exclusieve vacatures die door het LeerWerkburo zelf verworven zijn.

Resultaat

Je beschikt over voldoende sollicitatiemiddelen voor succesvolle sollicitaties in de toekomst.

Duur en doorlooptijd

De sollicitatiehulp bestaat uit twee dagdelen en (indien wenselijk) één terugkomdag in groepsverband.

Kosten

€ 295,- per klant.
Betaling contant of via overboeking, deze dient voor of tijdens de afspraak te zijn/worden voldaan.

Handige tip --> Belasting aftrekbaar:

Kosten van loopbaanadvies en opleiding zijn voor particulieren aftrekbaar bij je belastingaangifte. Kosten voor coaching, loopbaanbegeleiding en training boven een bedrag van € 250 zijn vaak volledig aftrekbaar als "scholingskosten". Als particulier kun je de kosten (incl. BTW) als scholingskosten aftrekken, mits het doel het verkrijgen van een (nieuwe) baan of effectiever presteren op je werk is. Er moet voor de aftrekbaarheid dus altijd een verband bestaan met inkomstenwerving. De exacte voorwaarden die de belastingdienst hieraan stelt zijn de volgende:

De opleiding of studie (in dit geval: coachingstraject) is gericht op je huidige of toekomstige beroep.
Bron: belastingdienst 2016.

Particuliere Sollicitatiehulp