Re-integratiecoach

RE-INTEGRATIECOACH Den Haag - Haaglanden

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een re-integratiecoach (op zzp-basis), die ook woonachtig is in de betreffende regio Haaglanden.

De re-integratiecoach begeleidt en bemiddelt mensen die zijn uitgevallen wegens ziekte, in opdracht van de uitkerende instantie. Het LeerWerkburo onderneemt die acties die nodig zijn om deze doelgroep te activeren, stimuleren, motiveren en re-integreren richting de arbeidsmarkt.

Tijdens de eerste kennismaking worden de benodigde stappen afgestemd en een op maatgemaakt plan van aanpak opgesteld, met daarbij als doel de aanwezige belemmeringen weg te nemen en/of beheersbaar te maken, zodat er ruimte ontstaat voor de weg richting de arbeidsmarkt. In het re-integratietraject wordt een duidelijke balans afgestemd tussen de activiteiten van de re-integratiecoach en die van de klant. Ook is de re-integratiecoach duidelijk in staat richting te geven aan (mogelijk) een kortdurende re-integratietraject. Het gaat hier om trajecten van “Werkfit maken” richting de arbeidsmarkt en “Naar Werk” bemiddeling.

De re-integratiecoach kan de door zijn/haar kennis en contacten binnen de regionale arbeidsmarkt deuren openen die anders gesloten zouden blijven. Goede coachende gesprekstechnieken zijn daarbij vanzelfsprekend, alsmede geduld, emphatisch- en doorzettingsvermogen. De re-integratiecoach signaleert arbeidsmogelijkheden van de klant en is in staat dit te vertalen in een goede voorbereiding met betrekking op het cv, sollicitatiebrief en sollicitatietechnieken van de klant. Ook bestaat de mogelijkheid dat er sprake kan zijn van omscholing en zal dit kunnen vertalen in verslaglegging richting de opdrachtgever voorzien van motivatie en het benoemen van realistische arbeidsmogelijkheden.

De re-integratiecoach beschikt over actuele kennis over de toepasselijke wetgeving en rondom de doelgroep vanuit de ziektewet of arbeidsongeschiktheid procedures binnen de uitkeringsinstantie UWV. Gedurende het hele traject zorg je voor een zorgvuldige en accurate vastlegging van het verloop van het traject middels een geautomatiseerd dossier. Door middel van rapportages richting opdrachtgevers worden deze op de hoogte gehouden van het verloop van de door hen ingekochte trajecten.

HET LEERWERKBURO ZOEKT:

Een professional die in staat is om als ondernemer te denken. De re-integratiecoach heeft een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau en beschikt over (minimaal) een HBO-diploma. Verder beschikt de re-integratiecoach over aantoonbare relevante werkervaring in de re-integratiebranche vanuit de dienstverlening van het UWV. Daarnaast is de re-integratiecoach woonachtig in de regio Haaglanden (must) De functie vraagt een mix van inlevingsvermogen in de motivatie van de klant, waarbij het zakelijke belang van de opdrachtgever niet uit het oog wordt verloren.
De re-integratiecoach krijgt zijn/haar opdrachten per aanmelding met daarbij op voorhand bekend vaste vergoeding en wordt er gewerkt vanuit zijn/haar eigen werklocatie en kantoor Den Haag (Zeeliedenkwartier).

Overige Vaardigheden/Eisen
Recente werkervaring met de UWV re-integratiediensten (MUST)
Vaardig met het Office pakket
Doorzetter, niet opgeven, altijd doorgaan
In bezit van rijbewijs B en eigen auto
Goed bekend in de wereld van uitkeringsinstanties en 'Poortwachter'
Goede rapportagevaardigheden
Woonachtig (en tevens werkgebied) in de gevraagde omgeving (MUST)

Voor het solliciteren en/of meer informatie over deze functie kunt u via de email reageren naar contactpersoon mevr. I. Koense (info@leerwerkburo.nl), waarna er telefonisch contact met u wordt opgenomen.
www.leerwerkburo.nl

Soort dienstverband: Freelance / ZZP

Werklocatie: Den Haag

Vereiste ervaring: Re-integratiecoach / loopbaanadviseur / werkcoach: 3 jaar